Житловий Комплекс на вул. Вашингтона

Житлові будівлі

Location

м. Львів, вул. Джорджа Вашингтона, 7

Year

2024-2025

Area

15 600 m2

Комплекс знаходиться у південно-східній частині міста на відстані орієнтовно 4 км від Площі Ринок у районі, який за останній час зазнав значного переосмислення і поступово перетворюється з промислової зони у сучасний багатофункційний комфортний для життя і роботи район з усією необхідною інфраструктурою. Окремою значною перевагою розташування цього комплексу є його безпосередня близькість до парку Погулянка, що дає можливість поєднувати переваги життя у бурхливому місті з спокійними прогулянками в тиші живописної зеленої зони.


Під час формування забудови на ділянці стояла задача створити максимально контекстуальну архітектуру що підкреслюватиме сучасну динаміку життя великого міста, при цьому не забуваючи про відчуття затишку та комфорту. За своєю морфологією комплекс формує напівзакритий двір з сучасними дитячими майданчиками та зонами відпочинку. Між комплексом та вулицею Дж. Вашингтона влаштовано міський сквер, який забезпечує тишу і комфорт в комплексі незважаючи на розташування вздовж магістральної вулиці і водночас підкреслює природнє «зелене» оточення ділянки.


Характерною рисою комплексу є його багатофункційність, що відповідає сучасній тенденції «живи-працюй-відпочивай», адже крім житлових квартир він містить невеликий офісний центр, дитячий дошкільний заклад та низку обслуговуючих функцій і закладів дозвілля на перших поверхах, що повністю забезпечать основні потреби сьогодення.


Архітектурне рішення комплексу було покликане відобразити динамічність і різноманітність життя у сучасному місті, при цьому відповідаючи актуальній естетиці. Єдиний прийом активних фасадних зсувок дозволив витримати цілісний стиль комплексу і водночас забезпечити різну типологію літніх приміщень квартир, щоб задовільнити різносторонні запити майбутніх мешканців – в комплексі представлені квартири як з зашкленими так і з відкритими лоджіями та балконами різної конфігурації, а у квартир на останніх поверхах запроектовано великі приватні тераси. У поєднанні з панорамними вікнами це створює відчуття відкритості до міського озелененого простору, втім не порушуючи певної приватності і затишку. Акцентні об’єми комплексу, що зорієнтовані на активні міські вулиці виділено за рахунок матеріальності фасадів, що підкреслює статусність комплексу та вигідно вирізняє його серед довколишньої забудови.