Житловий комплекс «Варшавська»

Житлові будівлі Проекти

Location

м. Львів, вул. Варшавська, 201

Year

2017-2021

Area

11 020 m2

Ділянка проектування розташована в північній частині Львова і доволі важлива з точки зору містобудівної тканини, адже споруда завершує своїм силуетом проспект Чорновола. Тому архітектори вирішили зробити фасади максимально лаконічними та водночас цікавими прийомами, завдяки яким будівля буде сприйматися цілісно як з віддалених ракурсів, так і з ближніх. Горизонтальний поділ фасаду у майбутньому не буде сперечатися із силуетом храму, що заплановано звести поруч. Оздоблення фасадів запроектовано у двох матеріалах: основний кістяк – у темному кольорі, а серпантин, що утворює пластика виступаючих конструкцій – світлого кольору.

Особливості розташування ділянки зумовили орієнтування довгих фасадів на південь та північ, що ускладнило проектування, але дало можливість передбачити гарний вид на місто з більшої кількості квартир.  

На рівні перших двох поверхів заплановано розмістити приміщення громадського обслуговування, що може покращити комфорт проживання мешканців району загалом. Комерційні та житлові частини будівлі мають різні вхідні групи і жодним чином не перетинаються.