Житловий Комплекс Шелест

Житлові будівлі

Location

м. Львів, вул. Студинського, 14

Year

2022-по нині

Area

15 000 m2

Житловий комплекс “Шелест” розташований на півночі міста Львова, між вулицями Студинського та Нагірною. Комплекс знаходиться у віддаленій частині міста, яка активно розвивається і формує новий мікрорайон із сучасними житловими будинками та інфраструктурою. “Шелест” знаходиться в зеленій та спокійній зоні, що забезпечує комфортне проживання для мешканців. Поряд з комплексом, у пішій доступності, розташовані школи та дитячі садочки. На території комплексу “Шелест” передбачені зони для відпочинку, дитячі та спортивні майданчики, а також зелені насадження, що створюють затишну атмосферу для проживання. Особливістю даного проекту є крутий рельєф місцевості, який створює унікальне сприйняття благоустрою території та самого об’єкту. Завдяки рельєфу, з квартир комплексу відкриваються прекрасні вигляди на місто.

Проект складається з 17-ти секцій, кожен з яких має унікальний архітектурний дизайн та сучасне планування. Наразі ми презентуємо перші три секції.

При проектуванні особливу увагу ми приділяли рельєфу, аби успішно вписати будинок у топографію, адже перепад висот від одного краю будівлі до іншого становив вісім метрів.

Під час розробки проекту ЖК нашими завданнями були мінімізація земляних робіт, створення оптимальної автостоянки, вкопаної в землю, посадка конструктиву будівлі на ґрунт з відповідною несучою здатністю та логічне функціональне наповнення в таких об’ємах. За узгодженим технічним завданням ми запроектували фундамент із монолітних залізобетонних плит на різних відмітках, секції з виходами на різних рівнях – один на вул. Студинського, а інший – на дах цокольного поверху, в якому передбачена автостоянка.

На рівні першого поверху розташовані як і квартири з приквартирними ділянками, так і паркомісця. Другий поверх із входом із вулиці Студинського наповнений комерційними площами, комфортними вхідними групами для мешканців та квартирами.