Житловий комплекс «Брама»

Житлові будівлі Міське планування Проекти

Location

м. Львів, вул. Б. Хмельницького, 116

Year

2018-2014

Area

40 600 m2

Проект цього комплексу розділяє ділянку на дві функціональні зони – громадську та житлову, що об’єднані пішохідними алеями, які сполучають культурно-розважальні об’єкти і житловий квартал. Однією з ключових інновацій при формуванні комплексу плани на розміщення станції канатної дороги, що відновить зв’язок між центром міста, горою «Високий Замок» та районом Підзамчі.

Житлова частина – це затишний закритий квартал із гуманними масштабами будівель та комфортними для життя секціями середньої поверховості. Архітектура комплексу з мансардами та даховими терасами з виглядом на Високий Замок буде чудовим доповненням до панорами Львова.

У центрі історичної частини колишнього заводу «Алмазінструмент», раніше відомого як фабрика Бачевських, розташовані відновлені класичні будівлі, які перетворилися на офіси, а також стара мурована димова труба. Ділова частина комплексу передбачає будівництво сучасних офісних, готельних та комерційних будівель, а також реставрацію історичних пам’яток архітектури для їх адаптацію під коворкінги.