Житловий Комплекс Вільне Місто

Житлові будівлі

Location

м. Львів, вулю Буйка, 27

Year

2017-2021

Area

30 100 m2

Будівництво житлового комплексу на вул. Буйка стало точкою відліку для ревіталізації цілого мікрорайону – колишньої промислової зони біля залізничної колії, що з роками втратила своє первинне функціональне призначення.

Поєднання типової для житлових комплексів секційної забудови з нестандартним для сучасного львівського житла фасадом дало змогу отримати лаконічну архітектуру, яка відображає специфіку розміщення комплексу. ЖК складається з семи секцій на 320 квартир та 135 паркомісць.

Структура житлового комплексу включає необхідні об’єкти побутової інфраструктури, а також місця для відпочинку мешканців. Зокрема на даху першої та третьої секції запроектована тераса, де можна пограти в баскетбол або футбол, потренуватись на вуличних тренажерах, позайматись йогою або просто помилуватись краєвидом на місто. На даху сьомої секції запроектовані два парника, де мешканці можуть вирощувати квіти чи трави. У внутрішньому подвір’ї встановлені дерев’яні дизайнерські лавки, а для дітей облаштували скеледром, гойдалки, гірку та інтерактивний куб-лазанку.

За проектом перші поверхи ЖК передбачені під комерцію та консьєрж-сервіс.