Житловий комплекс «Новий Форт»

Житлові будівлі Міське планування Проекти

Location

м. Львів, вул. Волинська, 9

Year

2018-2024

Area

44 800 m2

Проект житлового комплексу «Новий Форт» є частиною стратегії ревіталізації колись промислового району у Львові. Ділянка проектування розташована на одній із колишніх виробничих зон радянського заводу «Алмазінструмент». Наявні промислові споруди затиснуті в середині недоформованого в попередні епохи кварталу. У ті часи через ділянку розпочали прокладати вулицю, замість якої в радянський період збудували виробничі цехи. Історія з вулицею дала поштовх для створення двох нових кварталів, які сформують комфортні простори для різних вікових груп мешканців району. А сама вуличка відтвориться у пішохідно-велосипедному бульварі.

Ззовні квартали закриті, а всередині двори перетікають одне в одного. Крім житла, комплекс також буде насичений об‘єктами галузі обслуговування, а в одній із секцій буде дитячий садочок.

Важливим елементом проекту є акцент на промисловому минулому ділянки. Частина цехів збудована ще за часів панування Польщі, тож ці споруди багаті на якісні архітектурні елементи, що тепер будуть інтегровані в сучасні фасади житлових будинків, а частина стін стане елементами благоустрою двору.

Житлові будівлі матимуть скатні дахи та притаманні для Львова комини, що зададуть нові цікаві силуети в міському просторі. Розташовані всередині кварталів будівлі запроектовано змінної поверховості та із зеленими терасами. Архітектура фасадів буде позбавлена великих площин, що в комплексі надасть просторам ділянки хороший людський масштаб.