Житловий комплекс Greenville Park

Житлові будівлі Міське планування

Location

м. Львів, вул. Інструментальна

Year

2018-2021

Area

109 500 m2

Новий житловий комплекс на розі вулиць Мазепи та Замарстинівської лаконічно вписується у силует модерністичного середовища архітектури 70-х років. Водночас його об’ємно-просторове рішення є акцентним і контрастним на тлі решти забудов навколо. 

Проект орієнтований на екологічні рішення. Концепція комплексу розпланована у формі листка рослини, оскільки автори хотіли відійти від типології регулярної забудови вулиці Мазепи й, при цьому, зберегти орієнтацію фасадів на схід та захід для достатньої інсоляції квартир. 

Загалом проекту притаманна активна об’ємно-просторова форма із застосуванням двох типів фасадних рішень. Зовнішня округлена частина фасаду має вертикальний ритм, натомість для фасадів будівель всередині комплексу характерна горизонтальна орієнтація вікон, що також забезпечує інсоляцію та гарну оглядовість. Всі фасади, крім одного, створені за єдиним ритмом. Житлова вставка теракотового кольору покликана акцентно розбавити єдиний принцип забудови. Саме вона містить каскадні дахові тераси, де мешканці всього комплексу зможуть активно проводити час та відпочивати.

Всередині комплексу сформовані чотири двори з окремими дитячими майданчиками, об’єднані єдиною пішохідною вулицею – бульваром. Також запроектований великий спортивний майданчик.

Внутрішній двір комплексу розташований на стилобаті. Під ними розміщені комерційні приміщення, а під усім будинком запроектований підземний паркінг, завдяки якому внутрішнє подвір’я комплексу повністю вільне від автомобілів.